Meriteatteri laulaa Stadin Silakkamarkkinoilla lokakuussa 2022
Meriteatteri laulaa Stadin Silakkamarkkinoilla lokakuussa 2022

Meriteatteri laulaa Stadin Silakkamarkkinoilla lokakuussa 2022

Meriteatterin lauluja kuullaan pitkästä aikaa pääkaupunkiseudulla, kun Stadin Silakkamarkkinat levittäytyvät Helsingin Kauppatorille lokakuun alussa. Meriteatteri esiintyy purjelaiva Vivanin kannella keskiviikkona 5.10. klo 15 ja 17.30. Esitykset ovat yleisölle maksuttomia.

Silakkamarkkinat ovat avoinna Kauppatorilla sunnuntaista lauantaihin 2.–8.10.2022. Kalastusalusten lisäksi Kauppatorille ankkuroituvat markkinaviikoksi perinnepurjelaivat Albanus, Olga, Vivan ja Valborg.

Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. ”Stadin Silakkamarkkinat on Helsingin historiallisin tapahtuma. Kyse ei ole vain syksyisen Stadin tunnelmoinnista, vaan Itämeren suojelusta. Lähikalaa syömällä meri puhdistuu, ja kalan ostaminen suoraan kalastajilta tukee heidän elinkeinoaan”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

Helsingin Pormestari Juhana Vartiainen avaa Silakkamarkkinat purjelaiva Vivanin kannella sunnuntaina 2. lokakuuta klo 10, ja perinteikäs silakkasoutu rantautuu Lyypekinlaiturin edustalle Suomalaisen Klubin Puhallinorkesterin säestämänä klo 12. Silakkaraati palkitsee vuoden parhaat tuotteet avajaissunnuntaina klo 16. Merellistä tunnelmaa markkinoille tuovat myös avajaispäivän haitarimusiikki sekä Meriteatterin musiikkiohjelma keskiviikkona 5. lokakuuta. Näyttelijä-muusikot Antti Autio ja Vera Veiskola esittävät Meriteatterin hilpeänhaikeita kappaleita, joissa raikaa laulu ja maistuu suola.

Lue lisää Silakkamarkkinoiden sivuilta

Kauppatorilla esiintyvät Meriteatterin näyttelijä-muusikot Vera Veiskola ja Antti Autio. Kuvassa mukana myös Joel Mäkinen.

Meriteatteri-kuva: Anna Salmisalo
Silakkamarkkina-kuva: Kim Öhman