Meriteatterin uudet tuulet
Meriteatterin uudet tuulet

Meriteatterin uudet tuulet

Kesällä 2019 Meriteatteri ei esiinny Röölässä. Apurahoilla ja pienillä avustuksilla toimivan teatteritoiminnan pyörittäminen on haastavaa puuhaa, eivätkä kolmikymppistyneen teatteriseurueen selät enää taivu nukkumaan koko kesää siskonpedissä. On myös aika tuumata, mikä on Meriteatterin tuleva kurssi ja suunta, sillä haluamme tehdä jatkossakin esityksiä, jotka ovat tärkeitä sekä tekijöilleen että katsojilleen.

Silliperinnekeskus Dikseli, jonka kupeessa Meriteatterin tila on sijainnut, siirtyi Röölän kyläyhdistyksen haltuun alkuvuodesta 2019. Kyläyhdistys vuokraa jatkossa teatteritilaa nimellä Dikselin näyttämö, joten toivottavasti teatteri- ja muu kulttuuritoiminta jatkuu vireänä Röölässä. Toivomme myös, että saamme jatkossakin vierailla Röölässä kyläyhdistyksen vieraina.
Tulemme kaipaamaan alkuvuosina vielä lievästi silliltä tuoksunutta varastoa, josta kunnostimme talkoovoimin teatterin. Suuri kiitos kaikille meitä vuosien varrella auttaneille ja tukeneille, etenkin Röölänranta yhdistys ry:lle, joka teatteritoiminnan tukemisen lisäksi järjesti muun muassa taidenäyttelyitä, ylläpiti Silliperinnekeskus Dikseliä ja teki Röölästä Kulttuurisatamaa vuosina 2013-2018.

Ennen kaikkea tulemme kaipaamaan Röölän yleisöä, jonka vertaista ei ole toista.
Meriteatteri jatkaa toimintaansa kiertävänä teatteriseurueena. Seuraavaksi vierailemme Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolla heinäkuussa esityksellä Laulu on meren laulu ja konsertillamme Lähtökäsky.

Kiitos Röölä 2013-2018! Älkää huoliko, me palaamme vielä!